Corridor uitvaartverzorging viert 5-jarig bestaan

24 september 2014 11:27

Een paar weken geleden hebben we het 5-jarig bestaan van Corridor uitvaartverzorging gevierd met veel familieleden van de mensen waar wij de uitvaart voor hebben mogen verzorgen en familie, vrienden en zakenpartners. Wat was het mooi om juist samen met hen te mogen delen dat we 5 jaar geleden begonnen zijn met onze passie: het, in alle rust, helpen vormgeven aan een uitvaart die bij de overledene en de familie past.

De eerste keer was natuurlijk erg spannend: om je dierbare overledene toe te vertrouwen aan 2 vrouwen die wel zeggen dat ze van alles kunnen, maar nog niets hebben laten zien, vraagt moed. Langzamerhand groeide het vertrouwen in Corridor uitvaartverzorging. Na de eerste, vrij rustige jaren, groeide het aantal aanvragen gestaag. De eerste aanvraag kwam uit ons eigen dorp Marknesse maar al snel werd dat gebied uitgebreid naar alle dorpen in de Noordoostpolder, de dorpen eromheen en Oost Flevoland. In het begin hadden we er beiden nog een functie naast in de politiek en de gezondheidszorg. Die activiteiten hebben we begin van dit jaar afgebouwd om volledig beschikbaar te kunnen zijn voor uitvaarten.

En nu, na 5 jaar, kunnen we terugkijken op honderden boeiende, intieme, ontroerende en unieke uitvaarten.

Ieder mens is uniek. Iedere uitvaart was uniek. Soms ben je alleen met een partner, soms met 500 mensen. Soms heel liefdevol en harmonieus, maar we kennen ook situaties waar de spanning binnen de familie voelbaar aanwezig is. In welke situatie dan ook: het is altijd weer een uitdaging om, als uitvaartverzorger, aan te voelen waar je op de achtergrond moet blijven en waar je gids moet zijn. Waar je voor de familie op moet komen om hun persoonlijke wensen wel te kunnen realiseren; waar je gewoon even rust moet inbouwen omdat het verdriet overspoeld.

Na 5 jaar kunnen we gerust hardop zeggen dat we professioneel werken en vanuit ons hart. Het vak van uitvaartverzorger kent absoluut stressmomenten, maar de voldoening van het mee organiseren van een waardig en persoonlijk afscheid, weegt daar ruimschoots tegenop. We gaan dus graag nog 5 jaar door.