Eerste stagiaire bij Corridor uitvaartverzorging

5 augustus 2014 17:00

Afgelopen voorjaar werden wij benaderd door Meander uitvaartopleidingen in Zwolle of wij plaats konden bieden aan een stagiare. Het verzoek kwam van de opleiding waar wij zelf geschoold zijn. Uit onze ervaring weten wij dat stage lopen bij een uitvaartbedrijf een belangrijk onderdeel is van de opleiding.

Het begeleiden van een stagiaire is een ingrijpend gebeuren wat goed voorbereid moet worden. Het belangrijkste is natuurlijk dat nabestaanden het goed vinden dat er iemand meekomt. Vooraf informeren en vragen is belangrijk.

Voor ons als stagebieder is een goede voorbereiding gewenst. Een uitvoerig voorgesprek met de stage kandidaat, waarin motivatie, houding en speciale leerpunten worden besproken, is nodig. Er moet een klik zijn en wederzijds vertrouwen. Het vraagt tijd in voor- en nagesprekken.

In de periode maart en april heeft de stagiaire ervaring op kunnen doen bij 5 uitvaarten in de plaatsen Emmeloord, Espel, Luttelgeest en Marknesse.

Terugkijkend kunnen wij zeggen dat we een bijzondere ervaring hebben gehad met onze eerste stagiare. Het was heel fijn te merken dat nabestaanden geen moeite hadden met haar aanwezigheid. Ze was er in een periode dat er veel te doen was. Ze was leergierig, stelde veel vragen en was bovenal een fijn mens met een positieve uitstraling.

We hebben de puntjes op de i gezet en hebben gemerkt dat wij ook van deze ervaring hebben geleerd.